Opera Cake

Ingrediënten

Werkwijze:
  • Beslag: Meng de grondstoffen voor het beslag gedurende 1 minuut op lage snelheid en vervolgens 3 minuten op gemiddelde snelheid tot een luchtig beslag.
  • Verdeel het beslag à 1100 gram op 2 bakplaten voorzien van bakpapier.
  • Strijk het beslag egaal en overal even dik uit over de volle bakplaat.
  • Bakken inschietoven:  190°C, baktijd ca. 10 minuten.
  • Bakken rotatieoven:  160°C, baktijd ca. 10 minuten.
  • Suikersiroop: Breng het water en suiker aan de kook en roer de oploskoffie door de suiker oplossing en koel terug voor gebruik.
  • Boter crème: Verwarm de suiker, water en oploskoffie tot ca. 50°C. Voeg de eidooiers toe en al roerende verder opwarmen tot max. 85°C. Terug koelen tot 30°C, de boter geleidelijk toevoegen en opkloppen tot een luchtige crème. 
  • Ganache: Verwarm de Chantypak en slagroom tot het kookt, laat het afkoelen tot 70°C, en voeg de Carat Coverlux toe en meng tot een gladde ganache verkregen is.
  • Opbouw: Leg een onderplak in een raamwerk van 20 x 57 cm. Trempeer deze ruim met de koffielikeur, en breng een laag ganache op de onderplak. Plaats een 2e plak op de ganache en trempeer royaal. Breng een laag van 5mm boter crème op de 2e plak aan. Herhaal deze opbouw nogmaals met een laag cake en een laag botercrème. Strijk egaal strak en vlak uit en zet het in de koeling. Sluit af met een laag ganache en strijk deze egaal vlak uit.
  • Plaats de Opera cake in de koeling.
  • Los uit de vorm en snij het in gebakjes van 9 x 4 cm.
  • Decoreer eventueel met een flinter van bladgoud.

Over dit recept:

Moeilijkheidsgraad:  

Uitkomst: 78 stuks van 9x4 cm.

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten