Vive La France "Crème Brûlée"

Ingrediënten

Werkwijze
  • Breng de Chantypak, melk en open gesneden vanille stokjes aan de kook en laat dit 10 minuten trekken en laat het afkoelen.
  • Verwijder de vanille stokjes en haal de merg uit de peul met een mes.
  • Voeg de vanille merg terug aan de gekookte roommassa.
  • Voeg het mengsel van de eidooiers en de suiker aan de room toe.
  • Kook dit tot maximaal 85°C en vul de vuurvaste schalen en gaar de Creme Brulee in warm water gevulde bakken in een dekoven op 95°C gedurende 60 minuten.
  • Bestrooi net voor het uitserveren de Creme Brulee met bruine rietsuiker en carameliseer de rietsuiker met een gasbrander.
  • Herhaal de suiker opstrooien en carameliseren tot drie maal toe, zodat een heerlijke krokante caramel laagje ontstaat.
  • Decoreer met de fijn gesneden limoenen.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Uitkomst: 8 stuks van 150 gram.

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten