Triple Layer Cheesecake Taart

Ingrediënten

Werkwijze
  • Chocolade beslag: Meng de grondstoffen voor het beslag gedurende 1 minuut op lage snelheid en 3 minuten op gemiddelde snelheid tot een glad beslag. Verdeel het beslag  60 x 40 cm bakplaat egaal uit op bakpapier.
  • Bakken: Bak deze in de inschietoven op 185°C gedurende ca. 12 minuten.
  • Bakken: Bak deze in de rotatieoven op 155°C gedurende ca. 12 minuten.
  • Snij na afkoeling plakken uit van 18 cm diameter en haal het los van het bakpapier.
  • Zanddeeg: Meng de grondstoffen voor het zanddeeg als gebruikelijk voor een zetdeeg en plaats het voor minimaal 2 uur in de koeling en maak het daarna soepel voor verwerking. Fonceer 5 vormen van 18 cm doorsnede en 5 cm hoog.
  • Vulling 1: Meng de Deli Cheesecake met de gesmolten chocolade en voeg de walnoten hier aan toe. Breng een laag van 200 gram chocolade cheesecake aan op de bodem. Plaats de plak chocolade cake op de Cheesecake vulling. Vul de vorm verder af met Vulling 2: (Deli Cheesecake) en strijk de bovenkant glad.
  • Bakken: Bak deze in de inschietoven op 170°C gedurende ca. 45 minuten.
  • Bakken: Bak deze in de rotatieoven op 145°C gedurende ca. 45 minuten.
  • Victoriabeslag: Meng de amandelschaafsel, suiker en citroenrasp door elkaar en voeg daarna het eiwit toe. Strooi het uit op bakpapier en bak het in 16 minuten krokant bij een temperatuur van 190°C deckoven en 160°C rotatieoven.
  • Ganache: Breng de slagroom aan de kook en laat het afkoelen naar 70°C en voeg de chocolade er aan toe en voeg als laatste de roomboter er aan toe. Laat de ganache minimaal 12 uur rusten en maak deze spuitbaar soepel voor verwerking.
  • Afwerking: Spuit op de Triple Cheesecake taartjes 12 rozetten ganache van ongeveer 10 gram.
  • Decoreer: Het middenvak van de taartjes met gebakken victoriabeslag. 

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Uitkomst: 5 stuks.

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten