Regenboog - Verjaardag Taart

Ingrediënten

Werkwijze
  • Meng de grondstoffen voor het beslag gedurende 1 min op lage snelheid en 3 minuten op gemiddelde snelheid tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag in 3 gelijke porties van 625 gram en kleur deze met de kleurstof. Desgewenst kunnen de beslagen gearomatiseerd worden overeenkomstig met de kleur.
  • Strijk de beslagen egaal en op gelijke dikte van 7 mm uit op bakpapier.
  • Meng de grondstoffen voor het deeg en meng als laatste de chocolade door. Rol het deeg uit op 3 mm en steek er cirkels uit van 15 cm Ø. Leg de plakken deeg op het groene en oranje beslag.
  • Bakken inschietoven:  190°C, baktijd ca. 17 minuten.
  • Bakken rotatieoven:  155°C, baktijd ca. 17 minuten.
  • Meng de bavaroisepoeder met water van 37°C en spatel hier de lobbig geslagen Chantypak en slagroom doorheen.
  • Plaats in RVS vorm van 8 cm hoogte en 18 cm Ø de groene cakelaag van 16 cm Ø.
  • Spuit een laag bavaroise op de cake laag en strak tegen de ring.
  • Plaats de oranje cakelaag en vul opnieuw met een laag bavaroise en breng de rode cakelaag hierop en vul het verder vlak af met de bavaroise.
  • Laat de regenboog taartjes goed aanvriezen.
  • Verwarm de ring licht en haal deze 1 mm omhoog. Roer de Miroir Neutre licht door en breng een dunne spiegel aan op de bavaroise en verwarm de ring alvorens deze te verwijderen.
  • Decoreer de regenboog taartjes af met gel gums en kaarsjes.

Over dit recept:

Moeilijkheidsgraad:  

Uitkomst: 3 stuks.

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten