Appel Avontuur

Ingrediënten

Werkwijze

Mengen:

  • Meng alle grondstoffen 3 minuten op middelmatige snelheid.

 

Verwerken:

  • Maak vervolgens de crumble:
    meng de Tegral Satin Cream Cake, de bloem, boter en heelei door elkaar tot een niet samenhangend deeg.

 

Verwerken:

  • Draai de appelstukjes door het beslag en strooi 225 gram crumble op de met bakpapier beklede kapselplaat.
  • Spuit hierop gelijkmatig het volledige beslag, inclusief de appelvulling.
  • Strooi op de bovenkant van de cake 225 gram grove crumble, en de kaneelgranulaat.

 

Afbakken:

  • 180°C gedurende 30 tot 40 minuten. 

 

Afwerken:

  • Snij de plaatcake in banen van 10 cm bij 4,5 cm.
  • Voor strakke stukken cake, vries deze minimaal 4 uur in voordat je gaat snijden.

 

Variatietip:

  • Werk de cake af met appelstukjes (b.v. Beko Groothandel).

 

Uitkomst:

  • Bij een plaatcake met een afmeting van 60 cm bij 40 cm, totaal 48 stuks.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Ontdek

Ontdek vergelijkbare recepten