Desem Ciabatta met Maanzaad / Sesamzaad

Ingrediënten

Werkwijze
  • Kneding: Soepel deeg kneden en het inwaswater in 3 stappen toevoegen.
  • Deegtemperatuur: 27-28°C.
  • Afwegen: 3.000 gram en het deeg toevouwen in een plastic bak.
  • Bulkrijs: 90 minuten.
  • Bewerking: Lichte doorslag.
  • Bulkrijs: 90 minuten.
  • Decoreren: De bovenkant voorzien van een mengsel sesamzaad/maanzaad.
  • Verdelen: met de divicieuze verdelen in 25 stukjes van 120 gram.
  • Narijs: 120 minuten op bakplaten of een inschietapparaat.
  • Bewerking: Voor het bakken 1x mooi insnijden over de gehele lengte.
  • Baktemperatuur: 250°C inschieten met een aflopende oven.
  • Baktijd: 13 minuten (Bake-off) of  20 minuten voor afgebakken en dan de laatste 4 minuten de schuif open zetten.
  • Stomen: voldoende stomen.

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Claims

  • Plantaardig
  • Lactosevrij
  • Clean Label
  • Vegetarisch