Subliem Boterstol

Ingrediënten

Werkwijze
  • Kneedonderbreking: De bloem met water en gist 3 min langzaam en 1 min snel kneden.
  • Zetselrijs: 10 min
  • Afkneden: Met de rest van de grondstoffen, een goed afgekneed deeg. 
  • Deegtemperatuur: 27°C
  • Bewerking: Direct vulling doordraaien
  • Afwegen: 750 gram
  • Bewerking: Opbollen
  • Bolrijs: 15 minuten
  • Bewerking: Kort oppunten
  • Puntrijs: 15 minuten
  • Verwerken: Deegstuk uitrollen, 150 gram spijs inleggen, stol dichtvouwen en aandrukken. Deegstuk omdraaien en recht op de bakplaat wegleggen.
  • Narijs: 20 minuten
  • Bakken: 220°C en terug naar 180°C met een milde vloer
  • Baktijd: 35-40 minuten
  • Bewerking: Kort na het bakken strijken met geklaarde boter
  • Decoreren: Na het afkoelen bestrooien met poedersuiker

Over dit recept

Moeilijkheidsgraad:  

Voor de lekkerste Kerststol kiest u voor de Subliem Boterstol van Puratos. Deze heeft een zalige botersmaak met een vleugje vanille. Om de malsheid en versheid van de ambachtelijke boterstol in de tijd te garanderen hebben wij onze uitgebreide kennis en expertise ingezet. Wij hebben onze technologie van het nieuwste malsheidsenzym toegepast op rijk gevulde degen. De stollen behouden goed hun vorm na het bakken en hebben een sublieme malsheid en zachtheid. Tenslotte hebben de stollen optimale eeteigenschappen en een fijne structuur.