Maak een verschil voor de gezondheid van de mens en de planeet 

Wat begon als een beweging tegen dierenleed, is nu een voedselrevolutie geworden. Het gaat niet alleen om het vermijden van dierlijke producten, maar ook om het kiezen van verschillende soorten voedsel en het begrijpen van hun invloed op het milieu. Mensen zoeken nu naar opties die goed zijn voor henzelf en voor de planeet, en kiezen steeds vaker voor plantaardige alternatieven.

Onderzoek laat zien dat plantaardig voedsel meestal minder calorieën, verzadigd vet en cholesterol bevat én juist meer vezels dan dierlijke producten1-6. Daarom is het eten van plantaardige alternatieven een gezonde keuze voor een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet.


 

De groei van plantaardig voedsel

Volgens Innova Market Insights is het plantaardige segment één van de snelst groeiende delen van de voedselindustrie. Recente statistieken ondersteunen deze groei:

  • Gebak en zoetwaren groeiden met 61%*;
  • Broodingrediënten en -mixen zijn met 60%* toegenomen;
  • Koekjes en biscuits zijn met 43%* gestegen.

*plantaardige producten in deze productsegmenten

Puratos loopt voorop in plantaardige innovatie
Bij Puratos werken we hard aan het maken van plantaardige vervangers voor eieren, zuivel en boter. We zorgen ervoor dat deze producten net zo lekker, gemakkelijk bruikbaar en veilig zijn als het originele product.

We zetten ons in voor:

  • 100% verwijdering van dierlijke ingrediënten in ons plantaardige assortiment;
  • Het creëren van plantaardige oplossingen die zo voedzaam mogelijk zijn;
  • Ervoor zorgen dat onze producten zo schoon mogelijk zijn.

We hebben ook een groot aanbod van natuurlijke plantaardige oplossingen, waaronder broodmixen, broodverbetermiddelen, desems, speciale granen, speciale vetten, diverse banketingrediënten en pure chocolade.

We verbeteren de voedingswaarde van onze plantaardige ingrediënten en gebruiken ze in creatieve recepten die zowel lekker als gezond zijn.

Kies voor plantaardig met Puratos

Met ons assortiment plantaardige producten willen we u inspireren. We bieden heerlijke smaken en texturen, zodat u kunt genieten van iets goeds. Zo zorgt u voor uzelf, uw klanten en de planeet.

Heeft u vragen over ons assortiment plantaardige oplossingen, waaronder broodmixen, broodverbetermiddelen, desems, speciale granen, speciale vetten, diverse banketingrediënten en pure chocolade: neem dan contact met ons op.

Onze plantaardige oplossingen
Softgrain Spelt
Zachte, voorgekookte speltgranen geweekt in een natuurlijke desem.
Sapore Norma
Een passief tarwedesem voor krokantbrood.
Sapore Fidelio
Een passief tarwedesem dat boteraroma's versterkt in rijke degen en tot 25% minder botergebruik mogelijk maakt.
Sapore Traviata
Een passieve gedroogde milde roggedesem met een fruitig aroma.
Sapore Rigoletto
Een passief tarwedesem dat een langdurige, frisse smaak geeft, ideaal voor krokante producten.
S500 Sense
Een broodverbeteraar voor betere prestaties, krokantheid en smaak voor krokantbrood.
O-tentic Tradizione
Actief desempoeder voor de bereiding van desembrood.
O-tentic Durum
Actief desempoeder voor rustiek brood.
Softgrain Sprouted Rye
Zachte, voorgekookte en gekiemde roggegranen geweekt in een natuurlijk desem.
Softgrains 5 Grains
Een mengeling van zachte, voorgekookte granen geweekt in een vloeibare roggedesem.
Miroir Caramel
Kant-en-klare karamel spiegelglazuur voor bavarois en mousses.
Harmony Ready Neutre
Een neutraal smakende afdekgelei.
Miroir Neutre
Kant-en-klare neutrale spiegelglazuur voor bavarois en mousses.
Chantypak
Een gesuikerde opklopbare plantaardige topping met vanillesmaak.
Belcolade Selection Noir C501/N Cacao-Trace
Duurzame pure chocolade voor mouleren (vormen) met fruitige accenten en een geroosterde cacaosmaak.
Belcolade Selection Noir C309/X:K20
Bakvaste druppels van pure Belcolade chocolade.
Belcolade Selection Noir C501/J Cacao-Trace
Duurzame pure chocolade voor glacering.

INSPIRATIE

Plantaardige recepten

Consumer insights

Consumer insights

Volgens Taste Tomorrow zijn er twee redenen waarom mensen plantaardig eten. Ze vinden het gezond en goed voor het milieu:

  • 70% van de mensen denkt dat een plantaardig dieet goed is voor het milieu.
  • 58% vindt dat een plantaardig dieet gezonder is dan een dieet met dierlijke producten.

Gerelateerde artikelen over plantaardig eten

Voedingsbalans

Ontdek onze uitgebalanceerde voedingsoplossingen. Verbeter de smaak met onze innovatieve ingrediënten.

REFERENTIES

  1. Clem, J. D., & Barthel, B. (2021, May 1). A look at plant-based diets. Journal of Nutritional Science, 118(3), 233-238.
  2. McClements, D J., & Großmann, L. (2021, June 3). A brief review of the science behind the design of healthy and sustainable plant-based foods. https://doi.org/10.1038/s41538-021-00099-y
  3. Manasa, R., Harshita, M., Prakruthi, M., Shekahara Naik, R., & Shivananjappa, M. (2020). Non-dairy plant based beverages: A comprehensive review. The Pharma Innovation Journal, 9(10), 258-271.
  4. Langyan, S., Yadava, P., Khan, F.N., Dar, Z.A., & Singh, R. (2022). Sustaining protein nutrition through plant-based foods. Frontiers in Nutrition, 8, 772573.
  5. McClements, I., & McClements, D. (2023, July 1). Designing healthier plant-based foods: Fortification, digestion, and bioavailability. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2023.112853
  6. McClements, D.J. (2023). Ultraprocessed plant‐based foods: Designing the next generation of healthy and sustainable alternatives to animal‐based food