12 nov. 2024
Op 5 en 6 november organiseerde Puratos Team Ambacht in samenwerking met Beko Groothandel een Desem Ontdekkingsreis in Sankt Vith. Bart van Gelder en Joep Jansen (Puratos) ontvingen elf bakkers in de Puratos desembibliotheek die zich graag lieten inspireren en de geheimen van desembrood wilden ontrafelen.
Tijdens twee desemworkshops gingen de bakkers aan de slag met hun handen in het deeg. Onder leiding van Marco van Scheijndel en met hulp van Michiel Augustijn creëerden ze diverse desembroden. Verschillende technieken, tips en tricks werden gedeeld, want als bakker ben je nooit uitgeleerd.
Karl de Smedt gaf een rondleiding door “Maison du Levain,” waar hij op een educatieve en boeiende manier het verleden, het heden en de toekomst van brood presenteerde. In de Desembibliotheek vertelde Karl over ‘the quest for sourdough’ en deelde inspirerende verhalen over unieke desems van over de hele wereld.
Tijdens de Bier & Brood proeverij ontdekte het gezelschap hoe het juiste bier bij een specifiek brood de smaken kan versterken en aanvullen. De harmonie tussen beide zorgt voor een bijzondere culinaire beleving.
Bij de presentatie van het consumentenonderzoek Taste Tomorrow spraken we over consumententrends en de kansen voor bakkers om meerwaarde te bieden aan hun klanten.
Ook bracht de groep een bezoek aan een lokale bakkerij in het centrum van St. Vith om ideeën op te doen.
De Desem Ontdekkingsreis bood de bakkers desem-inspiratie, nieuwe inzichten en de gelegenheid om met collega-bakkers te sparren en waardevolle gesprekken te voeren. Als kers op de taart krijgen de bakkers een zelf samengesteld Desem-Startpakket, waarmee zij thuis aan de slag kunnen met O-tentic, Softgrains en GrainDesign.
Voor al uw desembroden.
Voorgeweekte granenmengelingen in een vloeibare desem.
Gebruiksklare brooddecoratiemix van granen en zaden.