Puratos vernieuwt broodverbetermiddelen Subliem Melk en Venus Melk

11 dec. 2024

Nieuw enzym zorgt voor malser melkbrood

Bij Puratos laten we ons inspireren door de natuur in onze voortdurende zoektocht naar de beste enzymen. Dankzij de nieuwste enzymtechnologie heeft Puratos de broodverbetermiddelen Subliem Melk en Venus Melk verbeterd om een ongeëvenaarde zachtheid en fijnheid van de kruim te bereiken, wat perfect tot zijn recht komt in melkbrood.

"Al onze producten zijn het resultaat van jarenlange expertise en innovatie," aldus Joep Jansen, accountmanager bij Puratos Nederland. "Onze R&D afdeling heeft gebruik gemaakt van de nieuwste enzymtechnologie om onze broodverbetermiddelen voor melkbrood te optimaliseren. In melkbrood zorgt dit enzym voor een optimale malsheid en zachtheid van de kruim.”

❝ De nieuwste enzymtechnologie zorgt voor langer houdbaar brood, waarmee voedselverspilling wordt tegengegaan.❞

Verschil tussen Subliem en Venus

Subliem Melk

Subliem is Puratos’ meest superieure lijn van broodverbetermiddelen, speciaal ontwikkeld voor ambachtelijke bakkers. Broodverbeteraar Subliem Melk is geschikt voor het maken van melkbrood met de echte smaak van melk, een zeer fijne kruimstructuur en een roomachtige kleur. “Subliem Melk zorgt voor een rustige bakaard, is geschikt voor bol- of puntrijs en levert een zacht eindproduct op”, aldus Jansen. “Het deeg is soepel verwerkbaar tijdens alle productieprocessen, biedt een optimale tolerantie tijdens de verwerking en is geschikt voor alle processen met een dosering van 8%. Subliem Melk zorgt voor een ongekende malsheid van het brood, zelfs na twee of drie dagen invriezen.

Venus melk

Ook broodverbeteraar Venus Melk is geschikt voor het bakken van melkbrood. “Dit is onze lijn broodverbetermiddelen met een perfecte prijs-kwaliteitsverhouding”, aldus Jansen. “Dit poedervormige broodverbetermiddel is ideaal voor melkbrood, met net iets meer bakaard, een verbeterde malsheid en een uitstekende smaak met een heerlijk aroma. Ook dit gebruikt u in een dosering van 8%.”

Smaak op één

De smaak van brood staat voor consumenten al jarenlang op nummer één, als het gaat om aankoopmotieven bij de bakker. Dit blijkt onder meer uit het wereldwijde consumententrendonderzoek Taste Tomorrow, dat Puratos eens in de drie jaar laat uitvoeren. “Smaak staat vrij consequent op de eerste plaats als het gaat om de voorkeuren van de consument, op de voet gevolgd door malsheid en versheid”, aldus Jansen. “Een broodverbetermiddel zorgt door middel van aroma’s ook voor extra smaak. Door de juiste broodverbeteraar voor je eindproduct te kiezen, kun je dus niet alleen de malsheid, maar ook de smaak, de structuur en de kleur van je eindproduct versterken. Zo zorg je als ambachtelijke bakker voor een verleidelijk product.”

Lang houdbaar, minder verspilling

Met de vernieuwde broodverbetermiddelen Subliem Melk en Venus Melk zorgt Puratos voor melkbrood, dat lang vers en lekker mals blijft. Zo blijft de door de consument zo gewaardeerde smaak dus dagenlang overeind. Maar de vernieuwde recepten van de broodverbeteraars bieden nóg een voordeel. De nieuwste enzymtechnologie zorgt voor lang houdbaar brood, waarmee voedselverspilling wordt tegengegaan. Ook dat wordt een steeds belangrijker aankoopargument voor de consument en draagt bovendien bij aan een duurzamer bedrijfsvoering.

Nieuw in het Subliem-assortiment!

In januari 2025 introduceert Puratos een nieuw product in het Subliem-assortiment: de Subliem Tarwebollen. Hiermee zijn met een dosering van 15% tarwebollen te maken, die ook in een volkoren variant kunnen worden gebakken. De bollen die met dit bvm worden gebakken hebben een mooie kruimkleur, een korte afbeet en een warme korstkleur. Ook deze bollen kennen een superieure malsheid.

Bekijk het product

Onderzoek en innovatie zitten in ons DNA

Puratos werd opgericht in 1919, net iets meer dan honderd jaar geleden. Wat begon als een vader-zoon onderneming, is uitgegroeid tot een succesvol internationaal bedrijf. Het bedrijf biedt nu een volledig assortiment aan geavanceerde diensten en ingrediënten voor klanten in de bakkerij-, patisserie- en chocolade-industrie wereldwijd. In de afgelopen honderd jaar is Puratos uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie met bijna 11.000 medewerkers, 115 innovatiecentra, meer dan 75 productievestigingen en kantoren in 84 landen. Onze passie voor onderzoek en innovatie is altijd gebleven – tot op de dag van vandaag.